Dagbesteding
Een leefgroep van jongeren die samen hun dag zinvol besteden. Een plek om je thuis te voelen en bijvoorbeeld samen spelletjes te doen, praten, gamen, koken en erop uit te gaan. Vanuit deze groep kunnen jongeren gebruik maken van het activiteitenaanbod. De focus van de dagbesteding ligt op activering, sociale vaardigheden en zelfredzaamheid.

Leercentrum
In het leercentrum helpen we jongeren om op hun niveau te gaan leren. Dat kan door schoolvakken via zelfstudie (alle niveau’ s) of door eigen projecten of ideeën uit te werken. Het doel is aanleren van leer- en studievaardigheden en de eigen koers in onderwijs/leren te hervinden. Het leercentrum kent een grote zelfstudieruimte waar altijd een studiebegeleider aanwezig is. Feniks Talent is geen school, maar helpt jongeren wel om weer school/studievaardig te worden.

Activiteiten en evenementen
In het activiteitenprogramma is er dagelijks een aanbod op het gebied van sport en spel, persoonlijke ontwikkeling, creativiteit en maatschappij. Daarnaast organiseert Feniks Talent regelmatig evenementen zoals: open podium, zeilkamp, klimwand, escaperoom, boekenbeurs etc.

Talentwerkplaatsen
Er zijn bij Feniks Talent werkplaatsen waar je onder begeleiding aan eigen projecten kunt werken en dit bij kunt houden middels een portfolio. De werkplaatsen worden begeleid door begeleiders vanuit het leercentrum en waar wenselijk wordt een koppeling gemaakt met theoretische kennis.

We beschikken over de volgende werkplaatsen:

  • 3d printlab/ict lab
  • technieklab
  • muziek- en opnamestudio
  • edelsmeden
  • atelier (beeldend)
  • ondernemerslab
  • kookstudio

 

Ambulante begeleiding
Wanneer er lokaal onvoldoende mogelijkheden zijn voor een jongere om de eigen ontwikkeling weer op te pakken, bieden wij ambulante begeleiding en advies. Dat bieden we aan de jongere zelf en waar nodig ook aan ouders en school. Ambulante begeleiding wordt door ons ook ingezet in het voortraject en bij de uitstroom van plaatsingen.

Trajectbegeleider
Iedere geplaatste jongere bij Feniks Talent heeft een eigen trajectbegeleider. Deze begeleidt de jongere om te herstellen, zelfvertrouwen op te bouwen en de eigen talentontwikkeling vorm te geven. Samen met de trajectbegeleider stelt de jongere een eigen dag- of weekprogramma samen uit het aanbod. De trajectbegeleider staat onder supervisie van onze orthopedagogen.